i like cooking

Po prostu kuchennie

Wpis

środa, 14 kwietnia 2010

Jajka faszerowane na gorąco

Takie jajka znam z rodzinnego domu, uwielbiam je jeść, przygotowywać mniej, ale jak mus to mus ;)

 

 

Składniki:

10 jaj

500g pieczarek

natka pietruszki

bułka tarta

masło

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Jajka ugotowac na twardo, ostrożnie przeciąć na pół w skurupkach, starając się jak najmniej je uszkodzić. Wyjąć jajka, skorupki odłozyć.

Pieczarki posiekać w jak najdrobniejszą kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać drobno posiekane jajka oraz natkę. Doskładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Farsz włożyć do skorupek lekko dociskając. Posypać bułką tartą, docisnąć. Smażyć na maśle.

 

  [Listonic]

Smacznego ;o)

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
zebrra
Czas publikacji:
środa, 14 kwietnia 2010 16:53

Polecane wpisy

  • Krucho-drożdżowe grzebienie z pieczarkami

    Ostatnio jestem zafascynowana ciastem krucho-drożdżowym, uważam że jest pyszne, no i oczywiście dłużej zachowuje świeżość niż drożdżowe. Tym razem grzebienie,

  • Popcorn według Nigelli

    Zaskakujący w smaku, intrygujący przepis ze względu na dobór przypraw, gościom bardzo smakował ;) Składniki: 2 łyżki oleju 200g popcornu 4 łyżki masła 2 łyżec

  • Panierowana feta

    Jadłam ją kiedyś będąc u znajomych, jako przekaskę do wina :)Za winem nie przepadam, jednak tak wykonana feta utkwiła mi w pamięci :) Składniki: ser feta jajk

Komentarze

Dodaj komentarz

  • magoldi napisał(a) komentarz datowany na 2010/04/19 00:21:28:

    Spencer !
    Chyba mamy takie same gusta bo prawie kazdy z Twoich przepisow albo robialam albo mam zamiar robic :)
    Te jajka rowniez kiedys wyprobowalam!
    Sa bardzo smaczne :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery