i like cooking

Po prostu kuchennie

Wpis

środa, 31 marca 2010

Panierowana feta

Jadłam ją kiedyś będąc u znajomych, jako przekaskę do wina :) Za winem nie przepadam, jednak tak wykonana feta utkwiła mi w pamięci :)

 

 

Składniki:

ser feta

jajko

bułka tarta

olej

 

Wykonanie:

Fetę pokroić w paseczki (wyszło mi 14). Nastepnie obtaczać w rozmąconym jajku, bułce, znowu jajku i znowu bułce. Smażyć z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju.

 

  [Listonic]

Smacznego ;o)

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
zebrra
Czas publikacji:
środa, 31 marca 2010 20:47

Polecane wpisy

  • Krucho-drożdżowe grzebienie z pieczarkami

    Ostatnio jestem zafascynowana ciastem krucho-drożdżowym, uważam że jest pyszne, no i oczywiście dłużej zachowuje świeżość niż drożdżowe. Tym razem grzebienie,

  • Popcorn według Nigelli

    Zaskakujący w smaku, intrygujący przepis ze względu na dobór przypraw, gościom bardzo smakował ;) Składniki: 2 łyżki oleju 200g popcornu 4 łyżki masła 2 łyżec

  • Jajka faszerowane na gorąco

    Takie jajka znam z rodzinnego domu, uwielbiam je jeść, przygotowywać mniej, ale jak mus to mus ;) Składniki: 10 jaj 500g pieczarek natka pietruszki bułka tart

Komentarze

Dodaj komentarz

  • blue_megi napisał(a) komentarz datowany na 2010/03/31 21:05:24:

    oooo mniam !!!! muszę wypróbować :)

  • kolorowowkuchni napisał(a) komentarz datowany na 2010/03/31 22:12:40:

    fajne to twoje jedzonko:) Gratuluję wygranej w konkursie:)

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2010/04/01 06:44:14:

    Mniam! Wyglada smakowicie !:))

  • dziwnograj napisał(a) komentarz datowany na 2010/04/02 11:28:19:

    O jakie pyszności :) Muszę spróbować bo uwielbiam fetę!

  • ugotujmy napisał(a) komentarz datowany na 2010/04/02 18:16:09:

    wino może dla mnie nie istniec
    ale fety chętnie bym spróbowała:-)

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2010/04/03 23:37:30:

    Wesołych Świąt Zebrro !:))

  • kubako napisał(a) komentarz datowany na 2010/04/04 10:00:55:

    Fajny pomysł na fetę. Dotąd panierowałem goudę i camembert, czemu nie spróbować fety?
    Zdrowych i wesołych Świąt! Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery